Over H.E.E.L.

Hallo, ik ben Pascale Kuijper en ik ben werkzaam als holistisch/energetisch therapeut & aroma therapeut. Ik ben getrouwd en moeder van 3 puberzoons die er indirect voor gezorgd hebben dat ik 18 jaar geleden in het alternatieve circuit terecht ben gekomen.

Mijn middelste zoon was anders. Ik werkte destijds al jaren als begeleider in de reguliere gezondheidszorg; bij kinderbeschermingstehuizen, huizen voor moeilijk lerende en/of opvoedbare jongeren en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. We waren er daarom al vroeg bij, op zijn 3 jarige leeftijd kreeg mijn zoon een diagnose ADHD met daarbij de uitspraak: “Uw zoon moet naar het speciaal onderwijs, en er is geen andere optie!”.

“Dat kan niet!!!, dacht ik …..” ik kon het niet accepteren. “Er moeten vast andere mogelijkheden zijn…..”. We hebben toen voor een twee sporenbeleid gekozen waarin we onze zoon hebben laten observeren thuis en daarnaast het alternatieve circuit zijn gaan bewandelen. Dit zorgde er gelukkig voor dat zijn toekomstperspectief veranderde en er reële/verantwoorde andere keuzes gemaakt konden worden.

Nieuwsgierig en enthousiast ben ik zelf vele cursussen en opleidingen gaan volgen. Ik leerde een totaal andere manier van kijken naar mensen. Er werd hier uitgegaan van kwaliteiten i.p.v. beperkingen, er werd gekeken naar; het grote geheel en hoe belangrijk het is om je omgeving hierin mee te nemen. Het positieve van de mens is nu de uitgangspositie. Het zoeken naar de oorsprong van een probleem is de weg.

Weer wat later ben ik in aanraking gekomen met aromatherapie in combinatie met massage, wat perfect aansloot bij mijn holistische opleiding die ik had gevolgd. Ik werkte op dat moment met ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. Ouderen met gedragsproblematiek en ouderen die op sterven lagen heb ik met aromatherapie heel fijn kunnen ondersteunen en heb hiermee hele mooie resultaten geboekt. Ook mijn gezin heeft veel baat gehad bij mijn nieuwe vaardigheden. Ik werk nog altijd 3 dagen in de (reguliere) gezondheidszorg nu als wijkcoach met volwassen GGZ cliënten. Maar daarnaast geniet ik enorm van om jou te helpen met je klacht en/of aandoening middels één van mijn behandelingen.

De behandelingen die ik geef zijn gericht op jou als persoon. Dit kan van jezelf heerlijk laten verwennen tot het ondersteunen en verlichten van klachten. Jij bent immers de meest belangrijke persoon in jouw leven, je verdient het!

Wat is verder nog fijn om te weten; ik ben een hoog sensitieve │hoog gevoelige│ spirituele vrouw en heb mede daarom een goed empathisch vermogen. Ik ben een echt mensenmens, je bent goed zoals je bent en niets is mij te gek.

“So come as you are and leave your mask at home”